woningtype kralingse schouten

Schermafbeelding 2018-02-02 om 08.38.51.png
 

Voor zowel de bestaande als de nieuw te bouwen woningen is het van belang dat de lange straat een aantrekkelijk profiel krijgt met ruimte voor groen. In ons planconcept wordt hier invulling aan gegeven, langs de nieuwbouwzijde wordt de strook gebruikt om de straat een groen karakter te geven. Tussen het trottoir en de weg is er nu ruimte voor enkele parkeerplaatsen, gras of lage struiken met bomen: het straatprofiel van de lange straat krijgt hierdoor een aantrekkelijk karakter.

Met bomen zal in het voorjaar de straat over de gehele lengte mooi kleuren. De mogelijke tweede auto en het bezoekersparkeren zal voor de nieuwe woningen voornamelijk in twee “parkeerhoven” worden gesitueerd. Deze parkeerhoven, die omzoomd worden met groen, doorbreken de lengte van de straat en geven ook een doorgang naar de groenstrook langs de Kralingse Zoom.

Voor de nieuwe woningen is gekozen om met twee-onder-één-kap woningen typologisch aan te sluiten op de bestaande woningen van de straat. Net als deze woningen krijgen de nieuwe woningen tussen de 3-laagse woonblokjes een parkeerplaats met carport. Architectonisch krijgen de nieuwe woningen een lichte moderne uitstraling, die op een eigentijdse wijze goed aansluit op de woningen in de woonbuurt.


Kralingse Schouten I


Kralingse Schouten II


Alle genoemde maatvoeringen zijn nog indicatief en daar kunnen geen rechten aan worden ontleend.